06 Mart 2018

Devrek

Sanatçılar buluşuyor...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Devrek’te Devrek Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü (DMYO), Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) ve Bölge Haber Gazetesi’nin düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Devrek’teki ilk etkinlik, Devrek türküsü “Tombulacık Halimem (Kiraz Aldım Dikmeden)”in kahramanı Halime (Subaşı) Baltacı'nın Hüseyinçavuşoğlu Köyü’ndeki mezarının ziyaret edilmesiyle başlayacak. Tombul Halime, mezarı başında anılacak ve mezarına karanfiller konulacak.
Devrek’teki ikinci etkinliği, “Devrimler Işığında Kadın ve Kadın Özgürlüğü” konulu panel oluşturuyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde saat: 14:00’de başlayacak olan paneli, Uluslararası Pazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi 2.Başkanı, şair-yazar Halil İbrahim Özcan yönetecek ve konuşmacı olarak da şair ve yazarlar; Gülsüm Cengiz, Nalan Çelik ve Döndü Açıkgöz katılacak. Panel sonrasında da konuk yazar ve şairler kitaplarını imzalayacak.
Etkinliğin akşamki bölümü de Devrek Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu’nda yapılacak. “Gönülden Gönüle Türkülerimiz” konulu türkü dinletisine Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları; Arif Çelik, Orhan Ural ve mahalli sanatçı Remzi Budak katılacak. Dinleti de Remzi Budak Devrek türkülerinden örnekler sunacak.