20 Mart 2018

KİTAP

Zonguldak Kitapları Sergisi Başladı
Zonguldaklı yazarların ve Zonguldak’ı yazan yazarların kitaplarından oluşan sergi 3 Mart 2018 cumartesi günü SergiOdası'nda başladı.
2017 ve 2018 yılında çıkan yeni yayınlara, basım tarihi 1985 yılı öncesi olan kitaplara, konusu maden ortamında geçen yerli ve yabancı filmlere, yazar Rıfat Ilgaz ve A. Mümtaz İdil'e ayrı birer bölüm ayrılan sergide üç yüzü aşkın kitap yer alıyor. 
Bir ay sürecek olan olan kitap sergisi, geçen yıl  aramızdan ayrılan Odatv Ankara temsilcisi yazar Ahmet Mümtaz İdil'in anısına düzenlendi.
Zonguldak SergiOdası'nın en çok ilgi gören etkinliklerinden olan sergi, kent tarihi üzerine çalışan araştırmacılar ve meraklılar için fırsat oluşturuyor.
3 Mart 1992 Kozlu Grizu Faciası'nın yıldönümünde başlayan sergi boyunca bir film gösterisi ve bir söyleşi yer alacak. 2017 Karaelmas İbni-i Sina Kent Ödülü'nü alan kent tarihi araştırmacısı, bu ay yeni kitabının tanıtımına hazırlanan emekli maden işçisi Erol Çatma'ya ödülü verilecek.
 Ayrıca, Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından 'Kitap' ve 'Nasrettin Hoca' konulu iki ayrı karikatür sergisi açılacak. Öte yandan, SergiOdası'nın tüm sergilerini Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün ilk mezunlarından öğretmen Muhammet Ali Avcı hazırlıyor.
Zonguldak Kitapları Sergisi yılda iki kez düzenleniyor. 
 MÜMTAZ İDİL'İN YAŞAMI  
1952 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladı. 1974’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler n “misafir öğrenci” olarak devam etti. Prof. Dr. Cem Eroğul ve Prof. Dr. Mete Tunçay’ın öğrencisi oldu. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde İoanna Kuçuradi ve Oruç Aruoba’nın öğrencisi oldu. A.Ü.Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde iki yıl yüksek lisans eğitimi gördü. Prof. Dr. İnci San ve Prof. Dr. Cahit Kavcar’ın öğrencisi oldu.